Veštačke suze

Veštačke suze (očna maziva) su rešenje specijalno formulisana za pomaganje i obezbeđivanje potrebne vlage u očima. Ona se koriste da ublaže iritacije, peckanje i nelagodnost koje izazvaju suve oči.

veštačke suze

Postoji mnogo brendova i vrsta veštačkih suza. Ne bi trebalo da ih koristite ako ste alergični na njih. Upotreba očnih maziva neće biti preventivno rešenje za infekcije oka niti može izlečiti ovo stanje. Pitajte oftalmologa ili apotekara da li je bezbedno za vas da koristite ovaj lek ako imate bilo koju vrstu infekcije u oku. Veštačke suze mogu da pomognu pri velikim naporima oka kao što su igranje igrica ili čitanje sa ekrana računara.
 
Budite oprezni pri korišćenju veštačkih suza. Nemojte dozvoliti da pipeta dodirne bilo koju površinu, uključujući oči i ruke. Ako se pipeta inficira, ona može izazvati infekciju oka, što može dovesti do gubitka vida ili ozbiljnih oštećenja oka.

Prekinite sa korišćenjem očne masti i pozovite svog lekara ako imate ozbiljne bolove, peckanje, iritaciju, bol u očima ili promene u vidu. Ovaj lek može da prouzrokuje zamagljen vid. Budite oprezni ako vozite ili radite bilo šta što zahteva jasan vid.

Razgovarajte sa svojim lekarom ako se simptomi ne poprave, ili ako se pogoršati dok koristite očnu mast. Očna maziva ne bi trebalo da mogu naškoditi nerođenoj bebi. Pitajte lekara ili farmaceuta o korišćenju veštačkih suza ako ste u drugom stanju.

veštačke suze kap

Ne koristite ovaj lek dok nosite kontaktna sočiva sem ukoliko nije naznačeno na uputstvu. Obavezno perite ruke pre upotrebe očna maziva. Ukoliko su veštačke suze promenile boju, obavezno ih bacite. Očna maziva se koristi po potrebi. Učestalost korišćenja veštačkih suza sami birate, koliko vama prija. U principu je nemoguće prekoračiti i ne unositi dovoljno terapije.

Ovaj lek može da prouzrokuje zamagljen vid. Budite oprezni ako vozite ili radite bilo šta što zahteva da budete u stanju da jasno vidite. Izbegavajte korišćenje drugih lekova u oku tokom tretmana sa očnim mazivima, osim ako vaš lekar ne kaže suprotno.

Vrste veštačkih suza

vrste veštačkih suzaVeć je pomenuto da veštačke suze proizvodi veliki broj firmi i da se javljaju u različitim oblicima. Oftalmolog je taj koji vam preporučuje koje veštačke suze su delotvorne na vaše stanje oka. Dobro se raspitajte kako bi odabrali veštačke suze koje će prijati vašem oku.

Produkti firme Refresh su jednostavan i delotvoran način za tretiranje suvog oka. Dolaze u različitim oblicima, od veštačkih suza, očnih gelova do masti za noćnu upotrebu. Koristite ih kako bi vaše oči se osećale bolje. Refresh veštačke suze se javljaju u oblicima Refresh Tears (među kojima se mogu naći Refresh Contacts veštačke suze koje ne sadrže konzervans i primenjuju se dok nosite kontaktna sočiva), Refresh Liquigel i Refresh Plus.

Proizvodi za negu očiju firme Systane su široko rasprostranjeni. Systane balance je optimalno mazivo u obliku očnih kapi, dok Systane ultra je mazivo u obliku očnih kapi je rešenje za ekstremno suve oči.

Veštačke suze kompanije Visine predstavljaju prirodnu formulu čijom primenom se ublažavaju simptomi suvog oka i postiže prijatniji osećaj u očima.

Clear eyes veštačke suze se primenjuju kod sindroma suvog oka. Ovi proizvodi se javlaju u različitim oblicima kao što su Outdoor Eye Protections, Maximum Itchy Eye Relief, Redness Relief, Natural Tears Lubricant, Contacts Lens Relief.

Takođe u širom primeni tretiranja nedovoljne vlage oka se koriste i veštačke suze brenda Genteal, Rexall, Major, Opticalm i dr.

,