Ko je kandidat za lasersko skidanje dioptrije

Oftalmolozi definišu nekoliko osnovnih preduslova ko je kandidat za lasersko ispravljanje vida mora ispunjavati. Pacijent mora završiti s rastom, odnosno biti star najmanje 18 godina. Njegova se dioptrija mora nalaziti u rasponu od -12D do +6 D i astigmatizam do 6D. Dioptrija mora biti stabilna odnosno nepromenjena najmanje u posljednjih godinu dana. Rožnjača pacijenta mora biti zdrava što se utvrđuje kompletnim pregledom oka. Vrlo niske i vrlo visoke dioptrije ne skidaju se laserskom operacijom.

kandidat za lasersko skidanje dioptrijeDakle, da li ste kandidat za lasersko skidanje dioptrije i koja metoda je optimalno rešenje za vas utvrđuje oftalmolog nakon razgovora sa vama, pregleda medicinske istorije i kompletnog pregleda oka.
Pregled oka traje oko 2 sata, šire se zenice i pacijent tog dana nije sposoban da vozi zato se preporučuje dolazak u pratnji, ili pozivanje taksija. Sama intervencija traje oko 20-ak minuta, znatno kraće od preoperativnog pregleda.
Ukoliko želite da se oslobodite naočara ili kontaktnih sočiva, za vas je pravo rešenje lasersko korigovanje vida. Najčešće se rade dve metode, LASIK i PRK.

Opširnije na Savjetnica.com

, , ,