Kako odabrati oftalmologa

Očni lekar nam pomaže da negujemo i po potrebi lečimo naš vid. Na rezultat lečenja utiču brojni faktori kao što su adekvatnost terapije i disciplina pacijenta. Savjet je pažljivo birati oftalmologa kome ćete povjeriti brigu o zdravlju svojih očiju. Očni liječnik mora biti istodobno stručan i savjestan.

kako izabrati oftalmologaStručan liječnik je školovan i ima bogato radno iskustvo. Školovanje oftalmologa podrazumijeva završen Medicinski fakultet i obavljenu specijalizaciju iz oftalmologije. Savjestan liječnik je prije svega dobar čovjek kome je pacijent uvijek na prvom mjestu i s ljubavlju i dužnom pažnjom obavlja posao.
Liječnik postoji zbog pacijenta, on je tu da ga sasluša i da ga zbrine. Zato odaberite očnog liječnika s kojim možete lijepo komunicirati i u koga imate povjerenja.
Oftalmolog se bavi pregledom oka, dijagnosticiranjem i liječenjem bolesti oka i savjetovanjem. Preporučuje se da se redovito kontroliraju oči čak iako su zdrave. U slučaju kada imate poteškoću s vidom obavezno potražite stručnu pomoć.

Pročitsjte više na: Savjetnica.com

,